Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen-Ewijk


Sinds 1878

disclamer

Home Nieuws Lid worden Contact Agenda Jaarplanner

Privacy Statement

H. Tromp, dirigent-directeur van de fanfare, onderscheiden door burgemeester Sprenger uit Ewijk, 31 mei 1950, b.g.v. 25 jarig jubileum als muziekdirecteur en 50 jaar lidmaatschap van de fanfare U.L.T.O.Even terug in de tijd:

Muzikanten uit de twee dorpen Winssen en Ewijk uit het Land van Maas en Waal organiseerden zich tot de Fanfare U.L.T.O. (Uit Lust Tot Oefening). Het eerste optreden vond plaats op 28 april 1878 in een schoollokaal te Ewijk. De dirigent, tevens secretaris dhr. P. Cornelissen, heeft de burgemeester van Ewijk schriftelijk hiervoor toestemming gevraagd. Het concert werd gegeven ‘zonder vertapping van dranken, en zonder toediening van ververschingen’, zoals uit documenten is gebleken. Sinds 1959, met de verlate viering van het 80- jarig bestaan, is de naam gewijzigd in ‘Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen-Ewijk’.
In 1982 is op initiatief van de toenmalige voorzitter dhr. H. Roelofs, gestart met het bouwen van een eigen UMC, het U.L.T.O. Muziek Centrum. Dit gebouw biedt repetitieruimte aan de verschillende orkesten en majoretteteams. Tevens zijn er drie kleinere ruimtes waar muziekonderwijs plaats vindt en waar vergaderd kan worden. Ook worden er in het UMC concerten gegeven.

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. "Uit lust tot oefening" van Winssen-Ewijk achter de kerktoren van WinssenBron: TF1A33828, Katholiek leven in beeld, Katholiek Documentatie Centrum

Copyright: voor informatie: Katholiek Documentatie Centrum, Nijmegen


Historie van U.L.T.O.

KNMO - MBGF Nieuws:

KNMO KLANKWIJZER nieuwsbrief

iktoon 2017 persbericht 1

PB Cultuurfonds 2017 persbericht Voordracht Bokaal

Nieuwsbrief van Cultuurmij Oost apr2017

KNMO Nwbrief mrt 2017

KNMO Nwbrief M&T mrt 2017YouTube U.L.T.O.

Historie van U.L.T.O. KNMO - MBFG Nieuws YouTube U.L.T.O.

Kanaal U.L.T.O.