Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Winssen-Ewijk


Sinds 1878

disclamer

Home Nieuws Lid worden Contact Jaarplanner  Privacy Statement

Agenda naar volledige agenda

Twirl bij U.L.T.O.

Twirl

Twirlen is een sport waarbij bewegingen worden gemaakt met een baton of andere attributen zoals een pompon. Dansende en gymnastische bewegingen worden gemaakt op allerlei verschillende soorten muziek. Eigenlijk is het twirlen het beste te omschrijven als een combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en show.

Een twirlteam treedt met name in een binnenaccommodatie op. Op concoursen worden de prestaties van twirlteams door een deskundige jury beoordeeld.

Een majoretteteam begeleidt een muziekkorps met name bij buitenoptredens. Hierbij maken majorettes in een uniform (pakje) dansende en gymnastische bewegingen, min of meer vergelijkbaar met die bij het twirlen, op de maat van het begeleidende muziekkorps. Bij ULTO worden de twee functies ‘majorette’ en ‘twirl’, in majorette-/twirlteams gecombineerd.

Op het moment bestaat er binnen ULTO één majorette-/twirlteam. Het team bestaat uit dames van verschillende leeftijden.


Twirl Instructrice
Kaily Illissia van Aalten-Moodie is de Twirl instructrice van het majorette-/twirlteam van ULTO. Ze geeft elke maandagavond les van 18.15 uur tot 19.15 uur. Het team traint deze avond voor
- Straatoptredens
- Wedstrijden
- Overige shows

Het twirlteam gaat gemiddeld twee keer per jaar op concours, waarbij als groep wordt deel genomen, maar er ook een paar dames in de categorie "Solo" en “Duo” meedoen.

Eens in het kwartaal vindt een open les plaats waarbij de mogelijkheid wordt geboden om te komen kijken en/of mee te doen. Houdt hiervoor de facebookpagina van ULTO goed in de gaten. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om mee te doen met Sjors Sportief elk jaar.


Twirl instructrice Kaily Moodie stelt zich voor:

Hoi allemaal,

Via deze weg wil ik mij graag voorstellen als nieuwe twirl instructrice van U.L.T.O

Mijn naam is Kaily Illissia van Aalten-Moodie geboren op 3 april 1989. Ik woon samen met mijn man Robin, zoontje Noël, hond en kat in Huissen. Mijn Hobby’s zijn dansen (Klassiek ballet & Moderne dans) en twirlen (hobby’s eerder mijn passie te noemen).

Voordat ik na Huissen toe ben verhuist woonde ik in Nieuw-Bergen. In dit kleine dorpje is mijn passie voor het twirlen ontstaan. Samen met een vriendinnetje uit de straat ben ik op 6 jarige leeftijd begonnen met twirlen (toen nog majorette).

In ons dorp zaten 2 basisscholen die onderling veel rivaliteit met elkaar hadden. Toen wij lid werden van de vereniging bleken er alleen maar meiden van de andere school in onze groep te zitten. Maar dit weerhield ons er niet van om te twirlen. Helaas na een tijdje verhuisde mijn vriendinnetje. Waardoor ik binnen de majorette erg gepest werd en iedere les met tegen zin na de trainingen ging. Gelukkig had ik een moeder die mij iedere donderdag naar de les sleurde, want anders had ik deze geweldige sport waarschijnlijk niet meer beoefend.

Doordat mijn instructrices zagen dat ik zo gedreven was, maar het niet zag zitten vanwege al die meiden werd mij gevraagd of ik graag een solo wilde. Doordat mij dit werd aangeboden vergat ik de groep al snel en lag mijn focus vooral bij mijn solo. Voordat ik solo mocht gaan doen ben ik toen eerst mee gegaan om te kijken naar een wedstrijd en werd ik nog verliefder op de sport dan dat ik al was. Je kunt zoveel met deze sport het is niet alleen marcheren, maar ook dansen en niet een dansvorm nee je kunt alle dansvormen in een show verwerken. Ook het ritmische aspect spreekt mij erg aan en je leert telkens nieuwe technieken het stopt nooit.

Ik ben van binnen ook een entertainer en vind niets leuker om mensen een leuke show voor te schotelen. Uiteindelijk ben ik met mijn solo begonnen en heb dit tot aan mijn 25ste gedaan. Ook de rivaliteit onder de scholen werd steeds minder. Waardoor ik ook weer met plezier naar de groepstrainingen ging.

Vanaf mijn 14de ben ik les gaan geven en ben ik begonnen met 3 solisten. Helaas was ik nog erg jong en miste ik de levenservaring en ben hiermee na een jaar gestopt. Uiteindelijk ben ik binnen mijn eigen vereniging onder begeleiding van eigen instructrice begonnen met lesgeven en dit doe ik tot op heden ook nog aan het senioren team en aan jeugdige solisten. Nu wel zonder begeleiding.

Tijdens mijn lessen zorg ik voor een goede warming up en besteed ik aandacht aan baton & dans technieken en eventuele straat optredens of shows. Ik probeer een zo gevarieerd mogelijke les te creëren en laat ieder kind op zijn eigen tempo en eigen niveau de twirl sport onder de knie te krijgen.

Plezier staat bij mij voorop! Ik probeer dit ook altijd over te brengen op mijn meiden het is niet erg als iets niet lukt blijven proberen en ben je het zat dan ga je toch iets anders proberen. Uiteindelijk is het zo dat oefening baart kunst.

Twirling is een erg lastige sport maar o zo goed, niet alleen voor de motoriek, maar ook voor je houding je uitstraling, je zelfvertrouwen en ik raad daarom ook iedereen aan om eens een keer een kijkje te komen nemen op maandag avond van 18.15 uur – 19.15 uur in het U.L.T.O gebouw te Winssen.

Kijken! Kom gezellig een training mee doen om het ook daadwerkelijk te ervaren.

Groetjes KailyAanspreekpunt Twirl
Het aanspreekpunt van het majorette-/twirlteam is Claudia ten Kleij, tevens bestuurslid van Koninklijke Fanfare ULTO. Bij haar kun je terecht voor informatie, ideeën, opmerkingen en klachten. Voor vragen over kleding, optredens, oefenen van shows en vragen over de instructrice is zij ook het aanspreekpunt. Daarnaast kun je je bij haar ook aanmelden voor proeflessen.
Zij is bereikbaar via
twirl@ulto.nl of via 06 30415447.


Contactpersoon Jeugd:
Klaasje Dijkstra houdt zich als jeugdcoördinator bezig met het informeren van de jeugd en ouders over alle lopende zaken bij de vereniging die voor de jeugd van belang is. Wil je je aanmelden als lid van het twirlteam, dan mag je contact opnemen met Klaasje via e-mail jeugdcoordinator@ulto.nl of telefoon 0487-522766.

#top #top #top #top

Agenda Twirl

#top Instructrice Contactpersoon Jeugd Agenda Twirl Aanspreekpunt Activiteiten
#top